Wednesday 23 May 2007

Forza MILAN!!! (en wat geneuzel over verjaardagen)

sow hey... weer eens tijd nemen voor de BLOG.

Het is alweer een dikke week terug dat ik mijn vorige bijdrage schreef aan deze blog. Ondertussen ben ik 35 geworden, Giorgia 3, en vierden Maddy en ik onze 8e trouwdag.

De week met 16 mei is hier altijd al een feestweek, ik ben dan nl. jarig samen met mijn oom (Huub, vader van mede-Hyvers Chantal en Wendy) en mijn nichtje/Hyver Laura. Het leuke is (tenminste voor carnavalisten) dat er telkens een veelvoud van 11 jaar tussen ons inzit. Twee jaar terug werd Huub 44, ik 33 en Laura 11. Een jaar eerder stond Maddy op het punt te bevallen, en gezien de toch al drukke 16 mei had ik zoiets... laat hem/haar maar ook op de 16e komen. Maar daar kon de anders niet-zo-wiskundig-ingestelde Maddy het niet mee vinden, dan zou de 11er-reeks op 16 mei nl. niet meer kloppen. En dus... om 23:00 op 16 mei verlaten mijn ouders het huis, en nog voor de deur dicht is zucht Maddy... de weeën zijn begonnen... Ik kijk meteen op mijn horloge en zeg "Nou dan moet je wel opschieten, nog minder dan een uur"... Nee, daar wou ze niet aan, en dus is Giorgia op 17 mei rond 6uur geboren.

Zou Maddy Giorgia er wel op 16 mei uitgeperst hebben als het niet 2004 maar 2005 was geweest? En we dus in 2016 11-22-44-55 hadden kunnen vieren? We zullen het nooit weten, maar frapant was het wel. Overigens was 22 mei ook een leuke dag geweest voor ons. Dat is nl. onze trouwdag en op Sardinië vieren ze dan Santa Giulia, dan hadden we allevier iets te vieren kunnen hebben... Ach ja... waar gaat het over!
Ik moet het natuurlijk over MILAN hebben, mijn CLUPPIE, is zojuist CAMPIONE geworden. Terwijl ik dit schreef scoorde Pipo zijn 2e van de avond, Kuijt zijn eerste in de C.L. en trok AC MILAN deze keer wel aan het kortste eind. YES!!!

Mijn liefde voor AC Milan stamt natuurlijk uit de periode rond 1988 toen het supertrio Gullit-van Basten-Rijkaard daar in het Rosso-Nero de sterren van de hemel begon te spelen. En toen ik in 1995 naar Varese verhuisde (40 min rijden van San Siro, 15min van Milanello) was het duidelijk dat ik eindelijk eens LIVE naar die RossiNeri zou gaan kijken. Ik herinner me nog de stadsderby Inter-AC. Inter speelde thusi dus dan heet het stadion niet San Siro maar Giuseppe Meazza naar een oudspeler van Inter. Milan-Lazio, met op dat moment Aron Winter bij Lazio. Bij Milan was het toen even wat minder. Ze verloren in mei 1995 de CL-finale van AJAX (1-0 door Kluivert) in München, wat mij toen niet echt deerde omdat Ajax toen erg, erg goed was. Er is nog ee wedstrijd geweest waarin ik het niet erg vond dat mijn Milan verloor, dat was op 28 februari 2002. Mijn andere club Roda JC (ja uit Kirchroa) won toen IN San Siro met 1-0 (goal van Marc Luipers), omdat we thuis zo stom waren geweest te verliezen met 1-0 kwam het tot strafschoppen, en die won Milan. Maar Roda had wel indruk gemaakt. Zelfs een toch niet al te betrouwbare keeper als Kalac (de toenmalige goalie van Roda vertrok niet lang daarna naar Italië en heeft het zelfs tot onder de lat van AC Milan geschopt. Ik zou niet weten waar ie tegenwoordig uithangt (en dat boeit me zo weinig dat ik het niet eens even Google).

Maar goed. MILAN is weer op de plek waar ze horen, de absolute top van Europa. En dan te bedenken dat ze er bijna niet aan mee hadden mogen doen na de omkoopperikelen van vorig seizoen. pfffff.... ben blij dat de Italiaanse rechter anders heeft besloten (al blijf je je bij Italianen altijd afvragen hoeveel die rechter daaraan heeft overgehouden )

Jammer trouwens voor Kuijt en Zenden, maar natuurlijk meer dan geweldig voor Seedorf!!! Ik hoop dat ie z'n vorm van dit seizoen ook nog in het Nederlands elftal kan (en vooral) mag laten zien.

Zo, Milan heeft de beker ook al in de handen gehad, de analyses met Guusje kunnen beginnen. Dan ga ik nog maar even wat werken, of chatten of Maddy lastig vallen

tot blogs!

Saluti da Campo Felice

Dagmar

1 comment:

 1. chạm vào nữ nhân của ta.

  Sắc mặt của Nhạc Thành trầm xuống, người này vẫn dám uy hiếp mình, hiện tại thức lực của mình cũng không còn phải là Trúc Cơ kỳ hai là Khai Quang kỳ nữa, hắn đi nhanh về phía trước túm lấy Hoắc Quân mà đạp mấy cước sau đó tát cho hắn mấy cái mới nguôi giận.
  đồng tâm
  game mu
  cho thuê phòng trọ
  cho thuê phòng trọ
  nhac san cuc manh
  tư vấn pháp luật qua điện thoại
  văn phòng luật
  số điện thoại tư vấn luật
  dịch vụ thành lập doanh nghiệp
  - Ta tới đây thăm ngươi không ngờ lại gặp người chán ghét này.

  Nhạc Thành thu thập Hoắc Quân xong sau đó mỉm cười đi bên cạnh Tư Mã Yên Nhiên, hắn cũng lười để ý tới tên Hoắc Quân kia, tin tưởng về sau không có ai dám quấn quít tới Yên Nhiên nữa.

  - Khiếu Thiên Hổ, ngươi nhìn chủ nhân đánh mấy tên gia hỏa kia đi, ta thấy từ nay về sau không có ai dám chạm vào nữ nhân của chủ nhân nữa.

  Tử Điện Mãng khẽ nói với Khiếu Thiên Hổ.

  - Không dám, tên tiểu tử kia bị chủ nhân thu thập thật là thê thảm.

  Khiếu Thiên Hổ nhìn Hoắc Quân bị đánh thì đồng tình nói.

  ReplyDelete